podiumtechniek voor meiden

Met ons eerste project ‘Podiumtechniek voor Meiden’ willen wij door middel van inspiratiedagen te organiseren in poppodia door heel Nederland interesse in podiumtechniek wekken bij meiden die nog voor hun studiekeuze staan.

‘Podiumtechniek voor Meiden’ is nadrukkelijk gericht op de groep die momenteel ondervertegenwoordigd is in het vak: de vrouwen*.

We organiseren inspiratiedagen in poppodia door heel Nederland. Hier kan de doelgroep proeven van wat het werken op en rond een podium inhoudt: hoe gaat het met de ontvangst van publiek, hoe wordt het licht boven het podium opgehangen en bediend, wat doet een stagemanager eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken om een concertdag te organiseren? Vanuit een praktische kant bekeken, gebaseerd op onze jarenlange werkervaring in de sector.

De inspiratiedagen zijn gericht op meiden tussen ca.15 en 17 jaar. Uiteraard moedigen wij aan dat ook genderdiverse jongeren vaker zullen kiezen voor deze beroepen, en zij zijn dan ook van harte welkom om aan de inspiratiedagen deel te nemen. Ook zij-instromers zijn van harte welkom.

* Uit onderzoek bij 20 poppodia in Nederland blijkt dat slechts 15% van de licht- en geluidstechnici, stagehands en stagemanagers vrouwen zijn.