over ons

Jan Buys: Bestuursvoorzitter

Geboren op 25 juni 1962 te Heusden. Zoals zovelen uit die generatie rolde hij via de ene naar de andere baan de evenementen industrie in. Jan begon half jaren 80 in een van de vele grote discotheken die Brabant toen rijk was. Aldaar kwam hij in aanraking met liveoptredens en had al snel door dat in deze markt zijn passie lag.

Na de opkomst van de dance eind jaren 80 begin 90, zag hij dat deze industrie zich in razend tempo verplaatste van het platteland naar het clubcircuit in de steden. Vandaar dat hij begin jaren 90 zijn discotheek (inmiddels eigendom) verkocht om als hoofd horeca te gaan werken bij Popcentrum 013 te Tilburg. Op dat moment het eerste gebouw in Nederland puur gebouwd met deze functie. Na een jaar de horeca gerund te hebben daar werd hij er algemeen bedrijfsleider, waardoor hij naast de horeca ook verantwoordelijk werd voor de afdelingen productie, onderhoud en box-office.

In 2008 ging woningbouwvereniging Trudo Strijp-S in Eindhoven herontwikkeling en evenementen zouden voor een belangrijk deel de identiteit van dit gebied mee kunnen bepalen. Een bestuurslid van 013 was ook directeur van deze woningbouwvereniging en Jan was inmiddels naast 013 ook actief als hoofdproducent van het STRP festival op Strijp-S. Dat samen had tot gevolg dat Jan op 1 januari in dienst trad als Programma Manager Strijp-S bij de woningbouwvereniging. Het eerste jaar belast met de verbouwing van het Klokgebouw als nieuwe evenementen locatie en daarna met de profilering van Strijp-S dmv cultureel programma. In 2014 werd het voor woningbouwcorporaties verboden andere dan hun oorspronkelijke kerntaken te faciliteren (gevolg Vestia affaire). Vandaar dat Jan in januari 2015 de exploitatie van de evenementenhallen op Strijp-S heeft overgenomen van Trudo en ze sinds dien exploiteert vanuit zijn zelfstandige bedrijf, Klokgebouw Cultuurhallen BV.

Naast bovenstaande hoofdtaken heeft Jan altijd wel enkele onbetaalde nevenfuncties vervuld. Zo heeft hij twee keer in een afdeling van Horeca Nederland opgericht, zat jaren in een gemeentelijke commissie criminaliteitsbestrijding, in de kwaliteitskring van gemeente Tilburg en was bestuurslid van Poppodium W2 in Den Bosch. Gaf horeca-advies en leiding tijdens diverse festivals. En is momenteel ook voorzitter van Reuring Strijp-S een vereniging die op komt voor de belangen van Culturele instellingen en Horeca op Strijp-S in Eindhoven.

Kim Bloem: Secretaris

“Ik zou muziekdocent worden, maar na mijn studie schoolmuziek aan het Conservatorium van Utrecht afgerond te hebben, was ik er niet zeker van of ik wel full time voor de klas wilde staan. Ik ben daarom, ook aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, doorgestroomd naar de opleiding Kunst- en Mediamanagement.

In 2001 stond er een stage op het programma van het curriculum en zo kwam ik bij MOJO terecht, bij de afdeling programmering van het North Sea Jazz festival. Na de stage mocht ik blijven om meer jazz te boeken in clubs en theaters. Door het opbouwen van een internationaal netwerk bleef het niet bij jazz en soul, en kwamen er steeds meer tours op mijn pad. Op die manier heb ik mijn roster (lijstje artiesten waar ik mee werk) uitgebreid, en ben ik ondertussen de boeker/promotor van kleine en grote shows; van nieuw talent in de kleine zalen tot Drake in de Ziggo Dome en Beyoncé in de JC ArenA. Daarnaast zit ik in een team van programmeurs van het North Sea Jazz festival en Stadspark Live.

Als boeker/promotor ben je verantwoordelijk voor het maken van de deal met de agent van de artiest, zorgen dat een artiest zoveel mogelijk speelt in de juiste zalen en bijdraagt aan het opbouwen van de carrière van een artiest.”

Robbin Gielen: Penningmeester

Of het nu door de platencollectie van haar vader kwam, of door het feit dat Robbin opgroeide in het dorp waar Doe Maar werd opgericht, al van jongs af aan was ze omgeven door muziek. Pas tijdens haar middelbare schoolperiode, groeide die interesse echt. Na een aantal jaren aandringen kreeg ze drumles, gevolgd door een eigen drumstel. Richting het einde van de HAVO verruilde ze huiswerk maken voor concerten bezoeken. Ze sloot deze periode af met het organiseren van een eigen festival: Imagine, nog zonder ze het besefte was dit het begin van het onstaan van haar netwerk.

Robbin verruilde het Brabantse land voor een studie muziek aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Aan het einde van het eerste jaar werd haar drumcarriere vroegtijdig beëindigd door een blessure. Met haar ervaring en contacten van het organiseren van Imagine Festival op zak, besloot Robbin de zakelijke kant van de muziekindustrie te verkennen. Ze liep stage bij Zwaardvis Music in Eindhoven, organiseerde de open Friese Kampioenschappen Verstoppertje, werkte aan een jubileumsvideo voor het 25-jarige bestaan van Eurosonic Noorderslag en studeerde uiteindelijk af met een tweejarige festivalactivatie voor KWF Kankerbestrijding waarvoor ze haar bedrijf Indigo Atlas oprichtte.

Haar HBO Bachelor of Music bracht haar bij Dox Records in Amsterdam, waar ze al gauw aan de slag kon als PR & social mediamanager. Maar toen de kans om met Anneke van Giersbegen op tour te gaan door Europa als merchandiser, was de keuze snel gemaakt. In de jaren daaropvolgend groeide de samenwerking met Anneke en haar management Strictly Creative uit en uiteindelijk versterkte ze het managementteam. Daarnaast werkte Robbin als projectmanager voor een talentontwikkelingsplatform binnen Pop In Limburg, beleidsuitvoerder Cultuur bij de Gemeente Deurne en in samenwerking met collega Wilfried Damman als management team voor verschillende (internationale) artiesten. Haar kennis deelt ze sinds 2015 als docent music business: tot 2021 bij Summacollege – Metal Factory en sinds 2021 ook bij de Herman Brood Academie. Op managementvlak zet ze de koers uit voor Stefanie Janssen en de IJslandse band Arstidir, die ze ook hands-on ondersteunt. Daarbij houdt ze zich bezig met productie van evenementen van onder anderen Oxfam Novib.

Devika Sluisdom: Bestuurslid

In haar rol als manager marketing & communicatie bij jongerenplatform NPO FunX, zet zij zich dagelijks in om jongeren te empoweren, motiveren en inspireren. Samen met haar team heeft zij een tak binnen FunX opgericht: FunX EMPWR. In samenwerking met onderwijsinstellingen en gemeentes organiseren ze motiverende talks en events waar rolmodellen jongeren helpen bij de ontwikkeling van hun life skills.

 

Ook is ze mede eigenaar van marketingbureau L3B.AGENCY Zij verbinden bedrijven, merken en (lokale) overheden met de multiculturele wereld van nu.

 

Lotje Horvers: Tourmanager

Ik ben Lotje (39), een tourmanager uit Amsterdam. Ik ben ruim 20 jaar actief in de muziekindustrie. Als tiener begon ik met het boeken van lokale bands, en koos na de middelbare school voor de opleiding Music Management in Tilburg. Sindsdien werk ik in allerlei rollen in live muziek: van garderobemedewerker tot stagemanager. Maar ik werk voornamelijk als tourmanager en regel de logistiek, financiën en dagelijkse gang van zaken op wereldwijde tournees. De afgelopen jaren werkte ik met ander andere M83, Robyn, Röyksopp, the Knife en Fever Ray.

Tijdens corona viel mijn werk geheel stil. Ik ben mij toen o.a. gaan bezighouden met het mentoren van jonge vrouwen die ook tourmanager wilden worden, en werd regelmatig gevraagd om deel te nemen aan muziekindustrie panels en webinars. Het ging vaak over diversiteit en inclusie. Na verloop van tijd had ik er genoeg van om er eindeloos over te praten, het was tijd voor actie!

Tijdens de vele panels was vaak de conclusie: verandering moet van boven- én onderaf komen. Op vlak van diversiteit wil dat zeggen: partijen die crew aannemen voor tours en podia moeten hun vacatures transparanter maken en gelijke kansen bieden aan mensen met vergelijkbare vaardigheden. Daarbij moeten zij een werkcultuur creëren die iedereen verwelkomt. En van onderaf moet er voldoende aanbod zijn om een gevarieerde crew samen te stellen.

Ik besloot mij op het laatste te richten, en wilde meiden laten zien dat podiumtechniek ook voor hun een optie is. Toen ik Jessica belde was zij meteen enthousiast, en sindsdien werken we samen keihard om ons steentje bij te dragen aan diversiteit en inclusie in de Nederlandse podiumtechniek!

Jessica Dassen: Projectleider Inclusie en Duurzaamheid

Ik ben Jessica (45), projectleider uit Eindhoven en ik organiseer concerten en evenementen sinds mijn 17e levensjaar. Ik ben begonnen met de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming om me daarna te specialiseren in alles wat met events te maken heeft.

Ik heb jarenlang als productiecoördinator bij podia en concertzalen gewerkt en veel zakelijke events en (kunst)tentoonstellingen georganiseerd. Ik werkte o.a. voor The Rolling Stones, Guns ‘n Roses, Bob Dylan en Nick Cave. 
De laatste jaren focus ik me op (sociale) duurzaamheid: zowel die van de aarde als van de samenleving. Ik wil vanuit de muziekindustrie de wereld een stukje mooier maken. 

Lotje benaderde mij in het voorjaar van 2021 omdat zij een partner zocht om de Nederlandse versie van het 3T-project mee te lanceren.

Ik werd meteen enthousiast omdat ik weet hoe moeilijk het is om een stagecrew samen te stellen die niet alleen uit mannen bestaat. Tijdens vele meetings kwamen we al snel op het idee om inspiratiedagen te organiseren om er zo voor te zorgen dat meer meiden gaan kiezen voor dit superleuke beroep!