projecten

Het eerste project van stichting Backstage Pass: ‘Podiumtechniek voor Meiden’ is in het leven geroepen door Jessica Dassen en Lotje Horvers, twee muziekindustrie-pro’s die achter de schermen alles regelen voor artiesten als Robyn, Pink en Guns & Roses. Wij constateren dat in een wereld zo divers als de muziekindustrie, de crew achter de schermen dat vaak niet is. Wij willen ervoor zorgen dat meer meiden gaan kiezen voor dit mooie vak en op deze manier bijdragen aan een beter werkklimaat achter de schermen.

Het beperkte aandeel van vrouwen & genderdiverse personen in de podiumtechniek is niet alleen een constatering van Jessica en Lotje.

Uit onderzoek bij 20 poppodia in Nederland blijkt dat slechts 15% van de licht- en geluidstechnici, stagehands en stagemanagers vrouwen zijn.

We organiseren vakdagen in poppodia door heel Nederland. Hier kunnen deelnemers proeven van wat het werken op en rond een podium inhoudt: hoe gaat het met de ontvangst van publiek, hoe wordt het licht boven het podium opgehangen en bediend, wat doet een stagemanager eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken om een concertdag te organiseren? Vanuit een praktische kant bekeken, gebaseerd op onze jarenlange werkervaring in de sector.